8. decembra 2013

Lyžovanie v Amerike druhý týždeň

» Pokračovanie článku -> Lyžovanie v Amerike

Lídri po treťom podujatí seriálu SP2014 Lara Gut a Aksel Lund Svindal si vymenili vouchery z Lake Louise za Beaver Creek a opačne a priviedli mančafty pretekáriek a pretekárov na nové americké pokračovanie. Lyžovanie v Amerike druhý týždeň poznamenali výrazné zmeny počasia. Muži si priniesli z Lake Louise do Beaver Creeku sychravé počasie, síce nie až tak zlé ako mali v Kanade, ale slnko bolo úplne stratené, panovala hmla, tma, nevľúdne decembrové počasie. Ženy si zo slnečného Beaver Creeku odniesli slnko i do kanadského Lake Louise, ale teplotu si nevybavili. Celý týždeň sa potýkali s vysokými mrazmi, počas pretekových dní padali hodnoty teplomeru až pod hranicu -30°C. V takom počasí nehodno ani "psa vyhnať na ulicu". Mrznú svaly, nie každému športovcovi sa darí v takých podmienkach podať primeraný výkon. Lyžiarky sú silné ženy a vydržia aj skúšku mrazom. V cieli si dýchali na zamrznutú tvár, mnohé používali ochranné masky, ktoré často pripomínali desivé kreatúry z hororov. Ale čo už, zima je zima !

Hopkins počas lyžovania v Amerike Takej maske by sa potešil aj majster Anthony Hopkins

Lyžovanie Lake Louise, ženy

Zaujímavou správou pre priaznivcov lyžovania a najmä fanúšikov Lindsey Vonn bolo potvrdenie, že Lindsey Vonn sa vracia na zjazdovky práve v Lake Louise. Ženy mali na programe dva víkendové zjazdy a jeden super-G započítavané do SP, od utorka teda začali tréningy zjazdu, ktoré vyústili do piatkového závodu. Ráno svietilo na zjazdovku slniečko, obrázky z Ameriky boli úchvatné, ale teploty ráno pred štartom ukazovali -36°C. Štart bol posunutý o hodinku. To sa teplota vylepšila na -30°C. Sneh pod lyžami vŕzgal, z úst sa parilo. Jazdilo sa na známej zjazdovke Men's Olympic (East Summit), štart v nadmorskej výške 2.490 m, cieľ 1.690 m, prevýšenie 800m, dĺžka 3.067 m. Trať má priemerné 21% klesanie (19°), čím nepatrí medzi ťažké zjazdovky v sérii svetového pohára. To potvrdzuje aj takmer 100% účasť štartujúcich v cieli.

Dva zjazdy žien po dva dni za sebou

V zjazde na trati Men's Olympic je treba dobre namazať, držať lyže na sklzniciach s citom pre výber správnej stopy, pekne zabalený v zjazdovom postoji. Vo vrchnej časti je skok, ktorý je trochu vysoký, ale bezpečný, s dopadom na prehľadné miesto. Záver trate tvorí niekoľko terénnych vĺn s miernym dojazdom do cieľa. Cit pre sklz a dobre namazané lyže. To sa najlepšie podarilo skúsenej zjazdárke Marii Riesch, ktorá túto zjazdovku obľubuje. Spolu s americkou priateľkou Lindsey Vonn sa v posledných rokoch delili o trofeje na tejto trati. Za Máriou Riesch sa umiestnili Švajčiarka Marianne Kaufmann-Abderhalden, ktorá prifrčala na druhé miesto so štartovým číslom 30 s odstupom 0,7 sekundy. Tretia skončila Talianka Elena Fanchini so štartovým číslom 10 a odstupom 1,2 sekundy na víťazku. Maria Riesch mala štartové číslo 20, takže na bedni dnes boli samé okrúhle čísla 10, 20, 30, veselé ;-)

Ilka Stuhec Slovinsko, 6x body v Amerike Staro-nová tvár zo Slovinska Ilka Stuhec, v Amerike bodovala vo všetkých šiestich závodoch

Všetci sme čakali jazdu silnej špičky, z ktorej mala vzísť víťazka zjazdu. Prvá zo šestice hlavných favoritiek Tina Maze mala štartové číslo 17. Na Tinu stále pozerajú zvedavé oči divákov, rozbehne sa, alebo nie? Tina podľa mňa jazdí veľmi rozumne, po šamanskom výkone z vlaňajšej sezóny si dá pokojný "udržiavací" rok. Favoritky na dohľad, ale žiadne lyžovanie na 110-120%, žiadne neprimerané riskovanie. Telu treba dať za odmenu za vlaňajšie víťazstvo oddych. V tomto duchu lyžuje od začiatku súčasnej sezóny 2013-14 a takú jazdu predviedla aj v dnešnom zjazde. Užíva si atmosféru, ticho, kľud, lyžovanie a slnko. Je svetová jednička a je s tým vysporiadaná. Jej čas možno opäť príde a potom uvidíme Tinu, akú sme vídali na zjazdovkách v sezóne 2012-13. Tina Maze dorazila do cieľa na tretie miesto za Kamerovou a Fanchini, neskôr jej čas prekonali ešte tri zjazdárky, teda skončila šiesta.

Po Tine Maze nasledovalo ďalšie vzrušujúce očakávanie. So štartovým číslom 18 sa na prvú ostrú jazdu po zranení kolena vydala Lindsey Vonn. Štartovala dve čísla pred Mariou Riesch. Situácia veľmi podobná ich poslednému zoskupeniu na závode super-G v Schladmingu, kde si Lindsey spôsobila vážny úraz. Vtedy štartovali Tina Maze 18, Lindsey Vonn 19, Maria Riesch 20, Anna Fenninger 21. Vyhrala vtedy Tina Maze, ostatné tri v Schladmingu nedokončili, z toho Lindsey s vážnym úrazom. Dnes bola opäť Tina už v cieli, keď Lindsey štartovala na svojej obľúbenej zjazdovke, na ktorej túžila porážať kolegov mužských zjazdárov. Túto trať pozná aj so zaviazanými očami. Prvý krát tu štartovala už v roku 2001 vtedy skončila v zjazde okolo 40-eho miesta, od roku 2004 má z Lake Louise neuveriteľnú zbierku 14 zlatých. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch tu opakovane získala troj-víťazstvo, vždy vyhrala všetky tri závody, dva zjazdy a jeden super-G. Päť krát v histórii skončila v Lake Louise druhá. Dojazd do cieľa dnes bol až na 15. miesto. Neskôr sa pred Lindsey dostalo ešte 25 dievčat, ktoré štartovali až za ňou, takže nakoniec skončila mimo body na 40. mieste. Podobne ako keď v Lake Louise začínala. V cieli bolo vidieť jej radosť, noha drží, Lindsey je späť.

Smolnú 19 obdržala Tina Weirather z Lichtensteinska. Dnes to číslo neprinieslo nikomu zranenie, ale diskvalifikáciu. Po perfektnej jazde ju diskvalifikovali za neoprávnené použitie predlakťových chráničov, ktoré sú na zjazd zakázané. Kontroverzné rozhodnutie padá na vrub rozhodcov. Je o to háklivejšie, že spadá do oblasti bezpečnosti závodníka. Snáď to rozvíri hladinu protestov a diskusiu nad byrokraciou lyžiarskych úradníkov. Toto rozhodnutie bolo pre jednu trestom, pre inú darčekom. Jeden bod za tridsiate miesto dostala Nórka Mowinckel, ktorá by ináč skončila na nebodovanom 31. mieste. Však za darček tiež musela niečim zaplatiť. Pádom v nasledujúcom závode super-G. Ktovie čím zaplatí jury za svoje rozhodovanie a ovplyvňovanie výsledkov ? Tina Weirather mohla mať pekné body za 5. miesto (45b). Pred týždňom odpálili rozhodcovia Rakúšanku Goerglovú z druhého miesta v super-G v Beaver Creeku, tuším za nevhodnú podložku pod viazaním ? A v minulosti hafo takýchto nezmyslov, ktorými poriadne miešajú karty a poradie.

Na štart sa postavila Maria Riesch, celú tvár zahalenú čiernou maskou pod ružovými okuliarmi. Dnes to bude super, cítila sa v pohode, jej stará priateľka sa vrátila na zjazdovky a dnes už je šťastne v cieli. Maria mala pred štartom ideálnu psycho-pohodičku. Až na ten mráz, ale ten sa vkrádal pod každú kombinézu rovnako. Lyže jej kĺzali, ako nikomu pred tým. Krásny zbalený postoj. Skok jediný vyzeral trocha kostrbato, ale skoky všeobecne nepatria medzi Rieschovej obľúbené prvky. Medzičasy jasne ukazovali, ako dnešný deň dopadne, že práve ide po trati víťazka. Bravó Maria Riesch. Dorazila do cieľa s výrazným náskokom 1,2 sekundy. Zbytok dievčat delili od seba desatinové až stotinové odstupy. Dovtedy sa na tribúne pre vedúcu závodníčku snažila nezamrznúť Elena Fanchini s číslom 10, Maria Riesch sa postavila k nej.

Na štarte ostávali už len dve resp. tri vážne hráčky. Dvadsať jednička Lara Gut pôsobila Rieschovej najväčšie obavy. Štartovala hneď po nej a do súčasnej sezóny napálila ako veloci-raptor. Na konte má z piatich závodov tri víťazstvá v zjazde, super-G a obráku. Jej momentálne lyžovanie budí rešpekt u každého. Lara Gut je stvorená pre náročnejšie trate, je to dravec, lyžiarsky hardrocker. Lake Louise, to je ale symfónia, jemnosť, kĺzanie. K tomu ten neskutočný mráz, americký sneh, Lara je v cieli až siedma. Taká nejaká zamrznutá jazda, či čo to bolo? Po odjazdení všetkých pretekárok končí ešte o tri priečky nižšie na 10. mieste.

Po nej si lyžovanie v Amerike vyskúšala posledná z top favoritiek Anna Fenninger, ktorá sa už niekoľko rokov pohybuje na špici ženského sveťáku. Patrilo by sa jej už vyraziť na lov glóbusov, ktoré jej zatiaľ tesne unikajú. Anna nám ukázala skvelú letnú prípravu. Spolu s výborným záverom predchádzajúcej sezóny malo ísť o ničivú kombináciu. Zatiaľ však Anne čosi malé chýba k dokonalosti. Jej lyžovanie často stačí na debnu pre víťazov (dnes tesne pod debnou - 4. miesto), ale tam sa Fenningerová už dva roky nachádza. Má ambície byť najlepšia, miesto toho vždy šliape na päty nejakej inej pretekárke. Túto sezónu sa hneď z úvodu objavili aj ďalšie šikovné, nie menej ambiciózne kočky. Tak je situácia pre nás divákov oveľa zaujímavejšia a pre Annu zložitejšia (Gut, Weirather, Shiffrin ..).

» Podrobné výsledky zjazdu - lyžovanie Lake Louise 1. zjazd ženy.

Lake Louise, lyžovania v Amerike Lake Louise na bedni pre víťazov po 1. zjazde - Kaufmann-Abderhalden, Hoefl-Riesch, Fanchini

Druhý deň si zjazdárky dali repete na tej istej trati

Lake Louise zjazd ženy Pastel - Lake Louise na bedni pre víťazov 2. zjazd ženy (Weirather, Hoefl-Riesch, Fenninger)

Je to taký výmysel, už niekoľko rokov sa v Lake Louise jazdia dva zjazdy hneď po sebe a to sa nejedná o žiadne náhradné preteky. Je to takto naplánované. Dokonca tie isté brány, úplne identická trať. Ťažko tomu porozumieť, ale zvykli sme si. Takmer rovnaké počasie, rovnaká trať, dali sa očakávať rovnaké výsledky, ako vo včerajšom zjazde. Výsledková listina bola však mierne pozmenená. Včera diskvalifikovanú Weiratherovú nasrdili rozhodcovia natoľko, že druhý zjazd takmer vyhrala. Zaradila sa tesne za víťazku Rieschovú na druhé miesto. Anna Fenninger v druhom závode o pár desatín sekundy pridala a predbehla včera druhú Kaufmann-Abderhaldenovú a tretiu Fanchini. Tie dnes skončili pod pódiom na štvrtom a piatom mieste. Lara Gut klesla proti včerajšku o tri miesta, Tina Maze zopakovala 6. Lindsey Vonn si výrazne polepšila, zo štyridsiateho až na jedenáste miesto.

» Viac výsledkov na -> lyžovanie Lake Louise 2. zjazd ženy.

Lyžovanie v Amerike, Lake Louise, Klara Križová Lake Louise - jedni oslavujú víťazstvo, iným nie je do reči, Klára Křížová opäť to nevyšlo

Ženy ukončili lyžovanie v Amerike nedeľným super-G

Pre Laru Gut znamenali dva úspešné zjazdy v podaní Marie Riesch stratu vedúcej pozície v celkovom hodnotení SP. Tiež ostatné konkurentky na ňu nazbierali body po neistom 10. a 13. mieste včera a predvčerom. Možno tento fakt zapôsobil na jej skvelý výsledok v treťom preteku v Lake Louise, super-G. So štartovým číslom jedna začala Elisabeth Goergl, ktorá zajazdila skvelý výsledok. Stála vo vitríne pre vedúcu pretekárku do štartového čísla 9 Tiny Weirather, ktorá jej naložila vyše pol sekundy. Obe nasrdené, nedávno potrestané diskvalifikáciou sa usadili na čele závodu. Očakával sa útok od Lindsey Vonn (18), ktorá si na trati celkom verila a dlhým rozkorčuľovaním po štarte naznačila, že pri treťom ostrom pokuse by už chcela stáť na bedni pre víťazov. Jej jazda ukázala niekoľko neistých momentov, v spodnej časti akoby na chvíľu tempo zvoľnila, o chvíľu opäť zabrala, ale nestačilo to. Skončila za Gorglovou na piatom mieste. Obrovský výsledok. Takto sa vracia bývalá kráľovna rýchlych disciplín. Ak noha vydrží, Lindsey mládeži určite nič nedaruje zadarmo.

Nasledovala Maria Riesch a čakalo sa na jej tretí úspech v troch dňoch po sebe. Rozlyžované to mala perfektne, Maria išla s výrazným náskokom do cieľa. V záverečnej miernej pasáži sa postavila, akoby nevedela presne trať a chcela sa rozhliadnuť, alebo jej chýbali sily na zvládnutie terénnej vlny v pravotočivom oblúku. Každopádne sa nechala vyniesť z ideálnej stopy až do hlbokého snehu vedľa upravenej trate. Tam stratila všetky šance na hat-trick. Výsledok pre Mariu Hoeflovú 19 miesto. Akoby náhodou mala v ten deň smolné štartové číslo 19. Jej obľúbené a výherné číslo 20 získala tímová kolegyňa Rebensburgová, ktorá skončila na delenom siedmom mieste spolu s Kajsou Klingovou. Klingová urobila nádhernú jazdu so štartovým číslom 45. Posledné pokusy na zdolanie Tiny Weirather na vedúcej pozícii mali Anna Fenninger, na ktorej bolo vidieť, ako veľmi chce zvíťaziť. No jej dravá jazda nestačila a skončila za Weiratherovou o tri desatiny sekundy. Posledná z favorizovanej skupiny sa zo štartovacieho boxu odpichla Lara Gut s 22-kou. Krásne čisto a dravo sa dovalila do cieľa o tesné tri stotiny sekundy pred Tinu Weirather. Dnešný úspech Lary Gut a Rieschovej nezdar opäť priklonili celkové prvenstvo späť na konto mladej Švajčiarky. So 446 bodmi odchádza Lara Gut z Ameriky na ďalšie kolo svetového lyžovania do strediska St. Moritz ako líderka ženskej časti SP.

» Viac výsledkov zo super-G -> lyžovanie Lake Louise super-G ženy.

Lyžovanie Beaver Creek muži

Colorado pripravilo od 3. decembra tri závody pre mužskú časť svetového pohára v lyžovaní. Muži začali trénovať na zjazdovke Raptor a Birds of Prey, na ktorých mali týždeň pred nimi postavené brány ich kolegyne. Súťaže začali v piatok zjazdom, ktorý sa na program dostal namiesto pôvodne plánovaného super-G. Je to nepodstatná zmena pre pretekárov, ktorí sú aj tak viac zvyknutí na poradie zjazd - superG - obrák. Počasie bolo nepriaznivé, hmla, zamračené, nízka viditeľnosť. Pre rýchle disciplíny dosť nebezpečné podmienky. Zjazdári musia "ubrať plyn" a ísť len toľko, koľko vidia. Pri premenlivej viditeľnosti to malo vplyv na jednotlivé výkony. Pri vyrovnanosti štartového poľa, aká tu dlhé roky nebola je súboj zjazdárov vždy napínavý. Vyhrať môže hocikto z 30-40 pretekárov. Záleží veľmi na prírodných podmienkach a na tom, ako sa ktorému jazdcovi vydarí jazda. Presne v tomto duchu prebiehal aj zjazd 6. decembra v americkom stredisku Beaver Creek.

Zjazd mužov Beaver Creek 2013

Novú trať si všetci pochvaľovali, ale počas preteku sa ukázalo niekoľko obtiažnych miest, kde bolo potrebné udržať optimálnu stopu. Inak sa mohli pretekári iba modliť za dobrú viditeľnosť, aby mohli lyže pustiť na plno. Viditeľnosť bola kameňom úrazu pre mnohých, najviditeľnejšie na tmu a hmlu doplatil Klaus Kröll jednen z najlepších Rakúšanov. Klaus si musel na viacerých miestach "pribrzdiť" z čoho bol evidentne rozladený pri dojazde v cieli, skončil až na preňho nedôstojnom 25. mieste. Niektorí muži mali problémy s ľadovým povrchom v strednej časti, kde im nohy plávali akoby nemali hrany na lyžiach. Medzičasy za týmto úsekom boli rozhodujúce, kto to nedal v tomto úseku, nemal nádej ani na konečné umiestnenie. Pekne sa podarilo zvládnuť trať dvom pretekárom hneď z úvodu štartového poľa. Talian Peter Fill a Kanaďan Manuel Osborne-Paradis sa zaradili na čelo ako vedúci pretekári s časmi tesne za sebou a postupne čakali na výkony svojich konkurentov. Úsmev na tvári im pokazil až šestnásty štartujúci Hanes Reichelt, ktorý urobil čas iba o tri stotinky sekundy lepší a postavil sa do čela závodu. Jeho výsledok odolával piatim závodníkom z top skupiny nasadených a dojazdom Aksela Svindala do cieľa padol na druhé miesto.

Aksel Lund Svindal to vymákol, relatívne lepšia viditeľnosť počas jeho jazdy v najkritickejšom úseku pred druhým medzičasom mu pomohla trafiť správnu stopu. Aksel pôsobil aj na zľadovatelom úseku sebaistý oproti viacerým súperom, tretiu štvrtinu trate prešiel pomalšie. Svoju váhu využil v záverečnej pasáži, kde to pustil v ideálnej stope a zbalenom postoji preťal cieľovú časomieru s najlepším výsledkom 1:44.50 Aksel s týmto výsledkom asi ani sám nepočítal, o to viac sa z neho tešil pri odovzdávaní cien. Zjazd si vyskúšal aj slovenský veloci-raptor Adam Žampa, ktorý skončil na úplne poslednom mieste a určite si bude dlho užívať ten pocit z prvého veľkého zjazdu. Je to podobné ako prvý zoskok z lietadla či prvý bungee-jumping. Sme radi, že to Adam zvládol, veríme že sa naňho aj niečo "rýchlostného" nalepilo. Čas Žampu 1:52.24 oproti víťazovi znamená stratu 7,7 sekundy a v metrovom vyjadrení to robí 182 metorv na trati dlhej 2660m. Za prvý zjazd patrí aj tak gratulácia.

» Viac výsledkov -> lyžovanie Beaver Creek zjazd muži.

Lyžovanie v Amerike Adam Žampa Lyžovanie Beaver Creek superG - Adamžampa prichádza na chuť rýchlosti

Super-G muži Beaver Creek

Zvlášť zaujímavým závodom bol super-G v Beaver Creeku. Na štarte sa ocitli aj traja rivali z obrovského slalomu Ligety, Hirscher a Pinturault. Disciplína super-G by im mohla poskytnúť body nad rámec obrákových a slalomových, o ktoré táto trojica medzi sebou bojuje. Najväčšie skúsenosti so super-G má Ted Ligety, ktorý je posledným majstrom sveta v tejto disciplíne. Titul majstra sveta však bolo jeho prvé a doposiaľ jediné víťazstvo v super-G. Ako sa dnes ukázalo, Ligety je z tejto trojice najzdatnejší v rýchlosti. Ukázal skutočne nádherné oblúky. Pasáže točivé má pod kontrolou, úseky kde to treba zabaliť a pridať plyn musí ešte vylepšiť. Onedlho môže byť skutočným majstrom aj v super-G. Marcel Hirscher naznačil tiež veľký potenciál pre výsledky v tejto disciplíne. Aj u Hirschera je v hre dilema či ovládne rýchlosť a voľnosť. On je neskutočne dravý, excelentný technik s perfektným citom pre balanc. Rýchlosť na lyžiach si vyžaduje trochu iné "charakterové" vlastnosti, ale títo traja obrákoví chlapci sú mimoriadne nadaní a určite super-G čoskoro dajú. Aksel Lund by mal rýchlo pozbierať medaily a možno ešte jeden glóbus zo super-G. Títo traja tu čoskoro narobia prievan v superobrákových bodoch, podobne ako je tomu v obrovskom slalome.

Ako včera v zjazde aj dnes v super-g sa na čele pohybovali tie isté mená Fill, Reichelt, pridal sa Svindal, ale nezvíťazil ako mnohí očakávali z papierových predpokladov. Skončil až siedmy. Prekvapili Janka, Hudec, Miller, ktorí sa zaradili na začiatku druhej desiatky. Hirscher s Pinturaultom skončili s odstupom štyroch stotín na 17. a 18. mieste. Ivica Kostelič dal až prvé nebodované miesto (31). Proti poslednému miestu zo včerajška sa polepšil Adam Žampa, ktorý skončil v prvej päťdesiatke, za sebou zanechal ešte ôsmych lyžiarov a ďalších dvadsať, ktorí nedokončili. Medzi nimi napr. Ondro Bank. Rakúsky mladík Striedinger si naopak nadelil prvé vrcholové pódium hneď v druhom svojom bodovanom super-G. Divákov a tiež seba prekvapil víťaz Patrik Küng. Bolo to jeho prvé víťazstvo v super-G a tretie pódiové vystúpenie v kariére. Doposiaľ bol na bedni iba dva krát, druhý v zjazde v Bormiu 2011 a raz tretí v zjazde v Garmischi 2010.

» Viac výsledkov -> lyžovanie Beaver Creek super-G muži.

Kráľovská disciplína obrovský slalom na záver lyžovania v Amerike.

Neoficiálnym kráľom lyžovania už od čias legendárneho majstra oblúka Ingemara Stenmarka je ten, kto práve ovláda prostrednú disciplínu - obrovský slalom. Obrák bol zaradený na záver podujatí v Amerike. Obrákom končili pred týždňom ženy, obrákom končia i muži. Na štarte nechýbala trojica Ligety - Hirscher - Pinturault, ktorá ovládla stupne víťazov v posledných štyroch obrákoch SP (Garmisch, Kranjska Gora, Lenzerheide, Sölden). Ligetyho výsledok v posledných deväť obrovských slalomov stále na bedni, z toho 7 víťazstiev jesne hovorí, kto je pánom tejto disciplíny v súčasnosti. Dva krát mu vyfúkol víťazstvo práve najväčší súper Marcel Hirscher. Francúzsky mladík má v tejto trojici najmenej skúseností a často si spôsobuje neprimerane ťažké situácie, ktorými platí za víťazstvo, ale ktoré sú potrebné pre budúce skúsenosti starých lišiakov. Dnes si to Alexis presne v tomto zmysle pod vplyvom nervozity skomplikoval.

Pretekať sa začalo v sychravom počasí, pred štartom celú noc výdatne snežilo, preto bol štart ohrozený. Našťastie sa usporiadateľom podarilo čerstvý sneh z trate odstrániť a závod z týchto dôvodov nemal žiadne následky. Pre jazdcov by znamenala vrstva čerstvého snehu okolo trate v prípade vybočenia značnú stratu až koniec v závode. Obrák bol postavený rýchlo, žiadne autorské záhady. Terén značne zvlnený nepatrí medzi žiadne ťažké kopce, však v kombinácii s dĺžkou trate dal mnohým poriadne zabrať. Po prvom kole sa v desiatke najlepších objavili štyria Francúzi Pinturault (4.), Fanara (5.), Faivre (8.), Richard (9.). Prekvapivo sa sem zaradili Nór Haugen a Nemec Luitz, však najväčším prekvapením bol dojazd Bode Millera, ktorý dopálil medzi klasickú dvojicu Ligety - Hirscher na druhé miesto.

Marcelove gesto, ktorým okomentoval dojazd za ním štartujúceho Ligetyho bolo očakávané niečo ako "čo s ním?", ale jeho zdvihnuté obočie pri zhliadnutí času Bode Millera v cieli naznačilo nečakané prekvapenie. Obaja Američania sa v cieli vystískali, akože "nazdar dlho si tu nebol" alebo "dúfam že sa tu budeme stretávať častejšie". Určite sa zdvihlo obočie aj na tvári Alexisa Pinturaulta, ale aj nás všetkých. Úvodných päť pretekov sezóny, ktoré Bode *miller už absolvoval nenaznačovali nič veľké, vyzeralo to na lyžovanie niekde v druhej časti tridsiatky. Týmto výsledkom Bode opäť presvedčil že je mimoriadny športovec. Posvietime si naňho aj v najbližších závodoch. Dovidenia Amerika, tešíme sa na lyžovanie v Amerike zase o rok ! Spestrením budú avizované majstrovstvá sveta v lyžovaní 2015 Beaver Creek.

» Viac výsledkov -> lyžovanie Beaver Creek obrovský slalom muži.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára